PlayStation 5: zo ziet hij er van binnen uit!

playstation-5-ziet-er-zo-van-binnen-uit

In een video op de Japanse YouTube-pagina van Sony PlayStation wordt voor het eerst de binnenkant van de PlayStation 5 getoond.

In de video is te zien hoe Yasuhiro Ootori, de vicepresident van mechanisch design bij Sony Interactive Entertainment, de PlayStation 5 langzaam uit elkaar haalt en de verschillende onderdelen op de printplaat laat zien.

Zijpanelen zijn gemakkelijk te verwijderen

Ook is duidelijk te zien dat het voor gebruikers gemakkelijk zal worden om de witte zijpanelen van de console af te klikken. Sony heeft niet bevestigd of er ook andere kleuren zijpanelen komen. Het lijkt zo te zien wel een optie. Dat zou ook betekenen dat we niet meer een hele console hoeven te kopen als we een limited edition zouden willen. Met een paar limited edition zijpanelen zou ik in ieder geval al heel erg blij zijn. Misschien wordt het zelfs mogelijk een heel nieuw ontwerp te maken? Zodat we niet met een voetje hoeven te klooien? Dat zou helemaal mooi zijn! Ik dwaal af, dus we gaan door.

PlayStation 5 heeft ruimte voor uitbreiding

We zien dat onder één van de panelen zien er ruimte is voor een M.2-ssd. Daarmee creëer je meer opslagruimte. Iets dat wel nodig lijkt met de beperkte opslag die de PS5 heeft en de spellen die al snel boven de 200GB schieten. Let er wel op dat NVMe-ssd’s die nodig zijn aan bepaalde snelheidseisen moeten voldoen. Meer details over welke ssd’s voldoende zijn heeft Sony nog niet naar buiten gebracht. Naar verwachting zal de Samsung 980 Pro en Western Digital SN850 aan deze eisen voldoen.

Vloeibare pasta in de PlayStation 5

Verder wordt kort een nieuw soort vloeibaar koelpasta getoond en is nu duidelijk dat spelers zelf de bijgeleverde standaard moeten los- en vastschroeven van de PlayStation 5 wanneer de console van liggend naar staand of andersom verzet moet worden.

De PlayStation 5 is in Nederland op 19 november verkrijgbaar. Wij mogen hem vanaf dag één testen! Eerder toonde Sony ook al het design en alle verkrijgbare accessoires van de PlayStation 5.

0 Comments
Delen

Robbert

Fulltime papa van twee super kids en parttime schrijver. Hou van gamen, sporten, dagdromen, bloggen en vloggen! Nu nog een mooi ritme vinden om het allemaal te kunnen doen.

Antwoord jour bericht

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*