TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Design PlayStation 5 gepresenteerd

Na heel lang wachten weten we eindelijk hoe de PlayStation 5 eruit ziet. Tijdens het Future of Gaming-event heeft Sony aan het einde van de presentatie het ontwerp laten zien. De PlayStation 5 heeft een wit design met een zwarte rand en blauwe verlichting. Het apparaat zal beschikbaar zijn in twee varianten: een met een 4K Ultra Blu-ray-speler en een Digital Edition alleen games.  

Ook kregen verschillende accessoires te zien zoals een laadstation voor de controllers, een draadloze headset, afstandsbediening voor je media en een hd-camera. Alle accessoires matchen bij de witte kleur van de PlayStation 5.

De controller was al in April aangekondigd en heeft een nieuw ontwerp met een nieuwe techniek die Sony DualSense noemt. Daarmee duiden ze op de haptische feedback waarover de controller beschikt.

De PlayStation 5 lijkt iets groter te worden dan de PlayStation 4 Pro, maar specificaties over de precieze omvang en het gewicht ontbreken nog. Aan de voorkant van de PlayStation is een usb en een usb-c-poort te zien. De PlayStation 5 met Blu-ray drive heeft aan de voorkant een uitbolling, terwijl de Digital Edition een wat slanker postuur heeft.

PlayStation 5 Blu-ray drive alleen voor films?

Sony heeft nog geen woord gerept over de mogelijkheid om games op disc uit te brengen. Ook was Mark Cerny (systeemarchitect voor PS5) erg kritisch over de mediadrager. Nu er opnieuw gezwegen wordt over de mogelijkheid om games fysiek te kopen lijkt het er steeds meer op dat Sony nu toch echt de kant op wil van digital only. Ik heb Sony om commentaar gevraagd, maar kreeg het volgende antwoord: “…kan ik helaas geen commentaar op geven.”

Wel staat op het blog van PlayStation duidelijk bij de specificaties dat het om Game Discs gaat. Laten we hopen dat dit toch een stille bevestiging is dat we straks gewoon bij onze game specialist een schijfje kunnen halen.

Wie het event gemist heeft kan het nog steeds op YouTube terugzien. Naast de PlayStation 5 zijn een hoop nieuwe games aangekondigd waaronder een nieuwe Gran Turismo en Resident Evil.

2 reacties op “Design PlayStation 5 gepresenteerd”

  1. […] doen over de releasedatum. Om die reden hebben weinig gameplay video’s gezien van zowel PS5 als Xbox Series X. Daarbij wordt de prijs krampachtig stil […]

  2. […] Wij mogen hem vanaf dag één testen! Eerder toonde Sony ook al het design en alle verkrijgbare accessoires van de PlayStation […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *