TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Logitech G733 Lightspeed wireless rgb gaming headset

Dde lichtgewicht G733 is niet alleen verkrijgbaar in vier vrolijke kleuren, met het geluid en het comfort zit het ook zeker goed.

Van Logitech kreeg ik de zwarte editie opgestuurd, maar je kunt de G733 ook nog in het blauw, wit en lila vinden. Tijdens het uitpakken van de G733 viel mij direct het gewicht op. Ik heb al heel wat headsets mogen testen, maar met slechts 278 gram is de G733 toch wel de lichtste draadloze gaming headset die ik ooit in handen heb gehad. Aan het ontwerp is ook te zien dat het gewicht hoog in het vaandel staat.

De hoofdband en comfort

De hoofdband bestaat uit twee delen. Een plastic gedeelte dat de oorschelpen bij elkaar houdt. Dit gedeelte is vrij flexibel zodat het niet snel kan breken. Toch houdt het de oorschelpen stevig bij elkaar en voelt het geheel duurzaam aan. Onder het plastic gedeelte vind je een stoffen elastische hoofdband die op de schedel leunt. De hoofdband kun je op twee posities vast monteren voor een klein of iets groter hoofd. De hoofdband is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarmee kun je de headset nog verder personaliseren. Op de website van Logitech zijn diverse kleuren te vinden.

Als ik de headset op mijn hoofd zet merk ik direct dat het lichte gewicht bijdraagt in het draagcomfort. Hoewel ik al erg te spreken was over het draagcomfort van de Logitech Pro X wireless, is de G733 toch net iets comfortabeler. Zo comfortabel dat ik soms zelfs vergat dat ik de headset op mijn hoofd had. Het gebeurde geregeld dat ik het kantoor uitliep om even de was te verwisselen of snel naar de voordeur rende om een pakketje van de postbode in ontvangst te nemen. Pas bij de deur merkte ik dan de headset nog op mijn hoofd zat. Tot mijn verbazing speelde de muziek dan nog vrolijk door, terwijl de voordeur toch een flink stuk van mijn kantoor staat. De draadloze verbinding legt een goede 20 meter af. Doorgaans haalde mijn vorige headset, de Logitech G935, deze afstand niet.

In de doos

Nog even terug naar de doos, want bij de Logitech G733 krijg je nog een aantal accessoires. De headset wordt opgeladen via een usb-c naar usb-a-kabel. De meegeleverde kabel is lekker lang zodat je hem ook kan opladen en gebruiken op hetzelfde moment. Verder vind je er de zojuist besproken usb-Lightspeed-adapter en een microfoon in de kleur van je headset.

Logitech G HUB

Het aansluiten van de headset is vrij straight forward. Plug je Lightspeed-adapter in de computer, druk de aanknop onder op de linker oorschelp in en je kunt muziek luisteren. Wil je ook gebruik maken van DTS X 2.0 surround sound, Blue VO!CE technologie en rgb-verlichting dan kun je beter ook even de Logitech G HUB software downloaden. Logitech G Hub is typisch alledaagse app, die gemakkelijk in gebruik is en je in staat stelt de equaliser-instellingen, kleurschema’s voor de ledverlichting, microfoongeluid en surround sound in te stellen.

Geluid

De Logitech G733 Lightspeed heeft een zeer nauwkeurige geluidsuitvoer over het gehele frequentiespectrum. In de basis is het natuurlijk een gaming headset, maar voor muziek scoort de G733 ook zeker niet slecht. We krijgen mooi zuiver geluid met een diepe bas en erg heldere hoge tonen. Tel daar de DTS X 2.0 surround sound bij op en je hebt een prachtig ruimtelijk geluid tijdens het gamen. Helaas geld deze feature alleen voor de pc-gamers, op de PlayStation of Switch zitten niet een van de software-features.

Blue Voice

Laat ik direct met de deur in huis vallen. Zonder Blue Vo!ce technologie is deze microfoon niet ideaal. Gelukkig maakt de software een hele hoop goed en klinkt het stemgeluid met een van de vooraf ingestelde presets een heel stuk beter. Ook hiervoor geld dat het een feature is die op de PlayStation en Switch ontbreekt.

Rgb-verlichting

De kleuren van de rgb-verlichting kun je helemaal naar eigen smaak instellen. Je hebt de keuze om vaste kleuren te kiezen, maar je kan ook voor effecten kiezen zoals de kleuren laten ademen, mee laten veranderen met de beats van je muziek of synchroon met de kleuren op je toetsenbord en muis laten lopen.

Knopjes

Oudere modellen van Logitechs headsets wilde nog wel eens helemaal vol met knopjes zitten die je aan bepaalde functies in een game kon koppelen. Persoonlijk heb ik die features nog nooit gebruikt. Het enige dat ik nog wel eens deed was het volume aanpassen als ik niet direct bij het volume op mijn toetsenbord kon komen. Ik denk niet dat ik de enige ben, want op de Logitech G733 zit alleen nog een aan- uitknop, mute knop voor de microfoon en een volume knop. De knoppen vind je allemaal op de linker oorschelp en zijn blindelings te vinden als de headset op je hoofd zit.  

Hoe zit het met de batterij?

Logitech beloofd zo’n 29 uur batterijduur als de verlichting is uitgeschakeld en 20 uur als de verlichting is ingeschakeld. Die tijd gaan ze ongetwijfeld ook halen. Ik heb de headset langdurig gebruikt voordat ik begon aan de review (september is een drukke maand) en ik heb niet een keer zonder stroom gezeten, terwijl ik de headset dagen achter elkaar heb gebruikt. Op de hele lange termijn weet ik natuurlijk niet of de batterij net zo sterk blijft, maar als ik kijk naar mijn G935 presteert die qua batterijduur nog steeds op het niveau als dat ik hem kocht.

Kopen?

Ik ben erg gecharmeerd van de Logitech G733. Het comfort is formidabel, vrolijke kleuren geweldig en ik vind het geweldig dat het nog iets verder gepersonaliseerd kan worden met andere kleuren hoofdbandjes. Ook het zuivere geluid en diepe tonen maken deze headset er een in de topklasse. Maar toch vind ik het prijskaartje van 149 euro aan de hoge kant. Als ik het vergelijk met eerdere headsets die ik heb getest zou de Amerikaanse prijs van 129 dollar beter tot zijn recht zijn en zou ik liever een prijs van 99 of 109 euro zien. Kopen? Als je hem gaat gebruiken achter de pc dan heb je aan de G733 zeker geen slechte koop. Zoek je een headset voor je spelcomputer, dan zou ik even verder zoeken. Zonder de G HUB software zou de G733 een stuk minder hoog scoren.

Eén reactie op “Logitech G733 Lightspeed wireless rgb gaming headset”

  1. […] headsets uitstijgt, maar het een hele andere ervaring dan bijvoorbeeld de gaming headsets van Logitech, Sony, Razer en SteelSeries. Het is de vraag of gamers deze kwaliteit kunnen waarderen en niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *