TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Zo maak je een back-up van je drivers

Wie zijn oude computer wil voorzien van een schone installatie, loopt mogelijk tegen het probleem op dat voor sommige onderdelen in de computer geen besturingssoftware meer te vinden is. Om dit probleem te voorkomen kun je een back-up van je drivers maken.

Als op de huidige configuratie alle drivers aanwezig zijn, kun je met het gratis programma DriverMax de stuurprogramma’s opslaan op bijvoorbeeld een usb-stick. Als het systeem opnieuw geïnstalleerd is, zet je ze met hetzelfde programma weer terug.

Drivers back-uppen

Het programma werkt kinderlijk eenvoudig. Zodra het is opgestart kies je Driver backup and restore en vervolgens Backup drivers. Klik dab rechtsonder op de knop Backup en kies Backup all drivers (dat scheelt ze allemaal handmatig aanklikken). Zodra de back-up is afgerond, wordt een map geopend met het back-upbestand. Kopieer deze naar een usb-stick of een tweede schijf in je pc. Kopieer hier ook direct het installatiebestand van DriverMax naartoe. Mocht Windows na de herinstallatie niet de netwerkdrivers kunnen vinden, heb je deze alvast bij de hand en hoef je niet opzoek naar een andere pc om het te downloaden.

Drivers herstellen

De drivers terug te zetten doe je als volgt: ga naar Restore drivers from backup en klik je op de knop Load en open de back-up. Klik vervolgens op Select all en kies Restore. Start de computer opnieuw op en je aansturingssoftware is herstelt. Voer als laatste stap Windows Update uit.

DriverMax

Naast een gratis versie biedt DriverMax ook een Pro versie. Deze is echter alleen bedoeld als je het programma ook voor meer zaken dan alleen een back-up wil gebruiken. Zo kun je met DriverMax Pro ook de driver updaten en krijg je support bij problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *