TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Deze meneer bouwt een gloednieuwe Pentium 3 met Windows 98

De droom van elke retro gamer is een apparaat vinden dat nog in nieuwstaat bevind. Een oude Sega een oude Nintendo of als je heel veel mazzel hebt een oud pc onderdeel. Op YouTube vond ik vandaag een filmpje van iemand die de natte droom van zo’n beetje elke retro gamer heeft verzamelt; alle onderdelen om de ultieme Windows 98 pc te bouwen en allemaal gloed nieuw in seal!


Onderdelen als een gesealde Pentium III-processor (de laatste meest stabiele generatie). Een gloednieuw Intelmoederbord, nieuw ram-geheugen, nieuwe harde schijf, nieuw diskette station en zelfs een gloednieuw 5,25 floppystation! Om alles authentiek te houden staat er ook een nieuw crt-scherm maar de heilige graal van al deze onderdelen is toch wel de Voodoo 5 videokaart. De laatste Voodoo-kaart met ingebouwde SLI! Maar misschien nog wel belangrijker, met deze kaart kun je de hele reeks aan 3dfx-ondersteunde games af te kunnen spelen.


Waarom is dit nu de ultieme retro pc? De combinatie van onderdelen samen met het besturingssysteem Windows 98 zorgt ervoor dat je met deze pc zorgeloos 20 jaar aan games kunt spelen. Van de alleroudste DOS spellen tot aan de laatste generatie Windows 98 games met 3DFX. De waarde van een dergelijke machine kan ik niet inschatten, maar ik denk dat hij de investering van een aardig mooie moderne game pc erin heeft zitten.


Welk pc game zou jij het eerste in deze pc stoppen als je hem een dagje zou mogen lenen? Of speel je liever een potje Fortnite op je smartphone?

Eén reactie op “Deze meneer bouwt een gloednieuwe Pentium 3 met Windows 98”

  1. […] zijn oude computer wil voorzien van een schone installatie, loopt mogelijk tegen het probleem op dat voor sommige […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *