Er is een Remake van Alex Kidd in Miracle World in Ontwikkeling!

er-is-een-remake-van-alex-kidd-in-miracle-world-in-ontwikkeling

Remakes, Remastered, re-release, het uitbrengen van oude spelletjes is helemaal hot! Toch is het spel dat nu via Twitter is aangekondigd door de twee Indie-ontwikkelaars NareHop en Josyanf1 voor mij erg speciaal.

Mijn eerste echte eigen spelcomputer was de Sega Master System II. We hadden daarvoor natuurlijk ook al een Atari, PC en Commodore, maar de Sega mocht echt op mijn eigen kamer. Bij die Sega zat  het spel Alex Kidd in Miravle World en Mickey Mouse Castle of Illusions. Mickey stond op een losse cassette en Alex Kidd was ingebouwd. Als ik de Sega aanzette zonder een spel erin dan startte Alex Kidd.

Wie zich de cartridges nog kan herinneren, en vooral het blazen in de cartridge als het spel weer eens niet wilde opstarten, kan zich ook voorstellen hoe vaak ik de intro van Alex Kidd niet heb gezien in plaats van het spel dat ik in mijn sega plaatste. Soms na meerdere pogingen gaf ik het op en was ik genoodzaakt Alex Kidd te spelen. Uiteindelijk gaf ik het vaak op bij het spel Steen, Papier, Schaar, want op een of andere manier koos ik altijd verkeerd.

Veel leuke herinneringen zitten vast aan deze spelcomputer en dit spel en het doet mij enorm veel deugd te zien dat het spel opnieuw het levenslicht ziet.

Veel is er nog niet bekend over de remake, maar de twee ontwikkelaars hebben wel veel screenshots laten zien. Daarop is duidelijk te zien dat het om een complete grafische remake gaat, maar de originele opbouw van de levels behouden blijft.

Ik kan niet wachten om met mijn motor opnieuw door de levels heen te scheuren en misschien voor het eerst het einde te halen, want dat is mij in 30 jaar nog niet een keer gelukt!

Alex Kidd Screenshots

 

1 Comments
Delen

Robbert

Fulltime papa van twee super kids en parttime schrijver. Hou van gamen, sporten, dagdromen, bloggen en vloggen! Nu nog een mooi ritme vinden om het allemaal te kunnen doen.

1 Comments

 1. Alex Kidd Miracle World DX aangekondigd — TechPapa
  11 juni 2020 Aan 8:01 am

  […] kijk ik daar natuurlijk met een glimlach op terug en ben ik erg blij dat de game een remake krijgt. Vorig jaar waren er wat beelden vrijgegeven, maar nu worden verwend met een prachtige teaser. In de teaser […]

 2. Jeroen
  9 april 2021 Aan 10:42 am

  Dag Robert,

  Zelf was ik van de Nes en herken heel erg het cardridge uitblazen. Nintendo was niet zo om een game op de console te plaatsen 🙂

  Erg tof om te lezen hoe hoog de verwachtingen zijn. Nu ik dit schrijf, heb je gisteren de pre order uitgezet. Helaas missen ze die munt, brexit.

  Heel veel game plezier.

Antwoord jour bericht

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd*