TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Alex Kidd Miracle World DX aangekondigd

Voordat Sonic op het toneel verscheen, had SEGA Alex Kidd als mascotte. Alex Kidd in Miracle World was een Master System-game die in 1986 werd uitgebracht en later ook als voorgeïnstalleerde game op de Sega Master System II stond.

Het spelletje zal voor veel eigenaren van deze Sega nog bekend op het netvlies staan. Het voor geïnstalleerde spel startte namelijk op als je de Sega zonder cartridge aanzette. Leuk in het begin als je nog weinig of geen spellen had, maar naar verloop van tijd startte Alex Kidd ook op als je niet hard genoeg van tevoren in je cartridge had geblazen. Dat kon, in ieder geval bij mij, nog wel eens voor de nodige frustraties zorgen. Soms ging het zo ver dat ik uit ellende maar Alex Kidd ging spelen, omdat ik niet nog een keer wilde opstaan om de cartridge opnieuw in de SEGA te duwen.

Ruim dertig jaar later kijk ik daar natuurlijk met een glimlach op terug en ben ik erg blij dat de game een remake krijgt. Vorig jaar waren er wat beelden vrijgegeven, maar nu worden verwend met een prachtige teaser. In de teaser zien we dat het spel zijn originele levels behoudt, maar dat alles grafisch een flinke opknapbeurt heeft gekregen. Wie daar niets mee heeft kan desgewenst de retro-mode aanzetten en genieten van de old-school graphics! Ook zijn er nieuwe levels aan het spel toegevoegd en zijn er alternatieve boss fights. Het ziet er in ieder geval heel erg mooi uit.

Merge Games, die de onlangs Streets of Rage 4 publiceerde, zal ook deze game gaan uitgeven. Alex Kidd zal worden uitgebracht op Steam, Nintendo Switch en “Xbox- en PlayStation-consoles” wat mogelijk duidt op de PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X. Het spel staat gepland voor een lancering in het eerste kwartaal van 2021. Wie de game niet wil missen, kan hem alvast aan zijn of haar wishlist toevoegen. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *