TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Alles wat Nintendo liet zien deze E3

Zonder Nintendo geen E3! En inmiddels traditiegetrouw doet Nintendo dat via een gestreamde Nintendo Direct-aflevering. Dit keer wordt in de stream grotendeels de aandacht aan Super Smash Bros. Ultimate besteed. Er zijn slechts een paar andere aankondigingen zoals Fortnite (die direct beschikbaar is) en Mario Party voor de Switch. Ook zijn er een paar leuke indie-sequel-aankondigingen en een trailer van Switch Fire Emblem. Laten we alles bekijken wat Nintendo heeft laten zien.

Met Super Mario Party op de Nintendo Switch kun je twee Switches op een fascinerende manier gebruiken

De trailer voor Super Mario Party liet een groep van vier mensen twee Nintendo Switches op tafel leggen om vervolgens beide schermen als één te gebruiken. In de video speelden ze ook een tv in een standaard Mario Party-configuratie en tegenover elkaar waarbij je twee-tegen-twee kunt spelen.  Mario Party zal op 5 oktober 2018 uitkomen op de Nintendo Switch.

https://www.youtube.com/watch?v=krG3sZOJDX8

Xenoblade Chronicles 2 krijgt DLC

Ik heb Xenoblade nog niet gespeeld, maar ik ben het zeker nog van plan. De uitbreiding zal rond september worden uitgeven en geeft iets meer achtergrondinformatie over slechterik Jin en zijn geboorteplaats Torna.

Fire Emblem komt uit op de Switch als Fire Emblem: Three Houses.

Volgens mij heb ik op zolder nog steeds ergens een deel voor de Game Cube liggen die ik nog altijd moet spelen. Helaas net zoals zoveel top games ben ik daar nooit aan toegekomen. Hopelijk lukt dat nu wel, want de Switch leent zich voor mij veel beter om wat uurtjes achterover op de bank te spelen. Veel is er nog niet over de game bekend, alleen dat het ergens in het voorjaar van 2019 zal verschijnen.

Fortnite komt naar Switch en wel direct!

Het is eindelijk officieel: Epic’s wereldschokkend populaire royale strijdlustige game Fortnite komt ook naar Nintendo Switch! Kinderen gaan massaal naar de psycholoog met verslavingsverschijnselen en concentratieproblemen, maar gelukkig kunnen ze nu in de wachtkamer rustig doorknallen!

https://www.youtube.com/watch?v=QXdqcIQVIck

Hollow Knight is nu ook uit op de Switch

Ik  heb niets dan goede dingen gehoord over deze door Kickstarter gefinancierde game. De Switch-versie zal beschikken over alle DLC, waaronder ook de nieuwste Hidden Dreams en Grimm Troupe-uitbreidingen. In dit 2D-avonturenspel waan je jezelf als de insect Hollow Knight door een duister koninkrijk genaamd Hallownest. Verken Mytische wezens en vecht tegen enorme eindbazen om zo bevriend te raken andere insecten.

Waar alles om draaide Super Smash Bros. Ultimate.

Het legendarische vechtspel van Nintendo heeft een enorme selectie aan karakters! Nintendo kondigde groots aan dat alle karakters uit alle Smash Bros. games die reeds verschenen zijn speelbaar zullen zijn in Super Smash Bros. Ultimate. Als kers op de taart kun je dit spel ook nog eens spelen met acht personen tegelijkertijd en is de Game Cube-controller terug en nu ook te gebruiken op de Nintendo Switch. En alsof de kerst nog niet genoeg is, gooit Nintendo er zomaar nog een schep bovenop. Het lang gevraagde karakter Ridley (Metroid-beest) zal in dit deel ook speelbaar zijn, samen met ontzettend veel nieuwe en bekende werelden! Is de Smash waar jij altijd op gewacht hebt?

Ridley komt echt naar Super Smash Bros. Ultimate! Wat een beest!

 

Nieuwe Splatoon 2 Octo-uitbreiding

Nintendo onthulde tijdens hun livestream na de show dat er ook een nieuwe uitbreiding voor Splatoon beschikbaar is! Eerder ging het gerucht dat pas ergens in juli een uitbreiding zou komen, maar dat lijkt nu iets vervroegd. Daarbij zullen de gratis updates voor Splatoon 2 doorgaan tot het einde van 2018.

Pokémon Let’s Go komt 16 november

Pokemon Let’s Go Pikachu en Eevee komen beide op 16 november naar de Nintendo Switch. Het spel zal samen met het Pokéball plus-accessoire worden uitgebracht. Met de accessoire kun je Mew in het spel ontgrendelen. De Pokéball is tevens als controller te gebruiken.

Nieuwe demo en releasedatum Octopath Traveler

De Nintendo Switch-exclusive Octopath Traveler zal in juli verschijnen. Om dat te vieren is een nieuwe demo beschikbaar gesteld zodat je alvast kennis kunt maken met dit unieke spel.

Donkey Kong komt naar Rabbits!

In een nieuwe DLC komt de bekende aap naar Rabbits samen met een stapel nieuwe levels en wapens. Game pass houders zullen de uitbreiding vanaf 26 juni naar binnen kunnen hengelen.

Starlink: Battle for Atlas

Een geheel nieuw spel, waarvan ik eigenlijk nog niet precies weet wat het inhoud. Het lijkt een soort space shooter te worden. In ieder geval weten we dat de Nintendo Switch-versie van het spel te spelen is met Starfox! Ik moet bekennen dat ik bij het zien en horen van de trailer met tranen in de ogen zat, helaas nog geen volledig eigen game voor Fox, maar het lijkt erop dat ik tot die tijd mijzelf prima kan vermaken met dit spel.

En nog veel meer…

Natuurlijk zijn er nog veel meer games die het bespreken waard zijn zoals Killer Queen Black, Overcooked 2, Deamon X machina of Paladins. Maar wat tijd en ruimte laten we het even bij deze line-up. Wat is jouw favoriete spel deze E3?

 

 

3 reacties op “Alles wat Nintendo liet zien deze E3”

  1. […] probeer het E3-nieuws te blijven volgen! Blijf kijken voor meer […]

  2. […] Meer E3? Kijk dan ook eens het het artikel van Nintendo’s E3. […]

  3. […] je nou geen genoeg krijgen van Mario en heb je een Nintendo Online abonnement, dan kun je gratis de Super Nintendo App downloaden en het spel Super Mario All-Stars […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *