TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

do meer met je tijd

Werk productiever met deze Chrome extensies

Er zijn een hoop productiviteitsapps te vinden op het internet, maar het eeuwig zitten zoeken naar die apps is natuurlijk wat minder productief. Daarom heb ik voor jou alvast de beste apps opgezocht, zodat je direct je voornemen om productiever te werken kunt omzetten in actie.

StayFocusd

Op het werk heb je collega’s die een beetje sociale controle uitvoeren, maar thuis ben je natuurlijk helemaal vrij om uren te verliezen op websites als Twitter of Facebook. Met de extensie StayFocusd worden de uren die je normaal aan dit soort afleiden websites besteed beperkt, omdat het programma ervoor zorgt dat je ze niet meer kunt bezoeken. Denk je het programma te kunnen foppen door het even uit te schakelen heb je het mis. Je moet tijdrovende en vervelende taken uitvoeren om de app te kunnen verwijderen waardoor je eerder kiest om door met je echte werk te gaan.

ken jezelf en blokkeer je socials tijdens het werk

OneTab

Wie veel werkt achter de computer herkent vast het probleem met de tientallen tabs die in je browser geopend zijn wel. Met al die tabs open is het overzicht al snel zoek en ben je kostbare tijd kwijt aan het zoeken tussen al die kleine tabjes. OneTab lost dit probleem voor je op door alle geopende tabbladen te verzamelen in een overzichtelijke lijst. Met een druk op de knop krijg je de lijst te zien en worden de tabs in Chrome gesloten. Dat is niet alleen overzichtelijker het scheelt ook nog eens geheugen.

Al je tabbladen in een klik opgeruimd maar niet weg

Auto Text Expander

Gebruik je vaak de autocorrect, voorspel of autotekst functie op je smartphone? Wie eraan gewent is kan binnen korte tijd snel vaak gebruikte woorden of zinnen met slechts enkele tikken op het beeld krijgen. Een vergelijkbare functie kun je ook aan Google Chrome toevoegen met Auto Tekst Expander. De uitbreiding geeft je de mogelijkheid om vaak gebruikte worden door middel van steekwoorden automatisch te laten invullen. Zo kun je @mij automatisch laten aanpassen naar je e-mailadres of ffw88 brb automatisch om laten zetten naar wacht even ik ben zo terug.

automatisch invullen, hoe makkelijk wil je het hebben?

Note Board

Geeltjes of To-Do’s zijn als je thuiswerkt onmisbaar. We vergeten snel alle taken die naar ons toegeslingerd worden via Whatsapp, telefoontjes, e-mail en andere socials. Met Note Board kun je gemakkelijk notities aanmaken zodat ze je niet meer kunnen ontgaan. Ook is het mogelijk verschillende tabbladen met notities te maken, zo kun je een bord voor huishoudelijke taken een voor je werk en een voor bijvoorbeeld een studie maken. Handig toch en een stuk productiever dan telkens weer je taken vergeten.

maak je eigen to do lijst

SearchPreview

Als je aan het zoeken bent op Google kom je vaak kleine thumbnail tegen bij de resultaten van video’s. Zou het niet prettig zijn als deze thumbnails ook voor websites getoond zouden worden? Dat kan met SearchPreview. Dit programma laat je een miniatuurvoorbeeld zien van de website die achter het zoekresultaat staat. Zo kun je snel een hoop verkeerde resultaten overslaan en ben je dus veel productiever bezig.

een thumbnail voor websites handig!

Adblock Plus – free ad blocker

Een onmisbare tool voor alle thuiswerkers is Adblock Plus – free ad blocker. Dit programma kan zonder problemen alle advertenties, pop-ups en malware die op je afkomt terwijl je aan het surfen bent blokkeren. Onzin? Zeer zeker niet, want het gebeurd geregeld dat via advertenties computers geïnfecteerd worden. De zogenoemde Malvertising heeft in het verleden al eens voor flinke problemen veroorzaakt. Met Adblock Plus scheelt het dus niet alleen een hoop afleiding, ook is de computer een stuk beter beveiligd tegen aanvallen die via de advertenties worden afgevuurd.

blokkeer advertenties

uBlacklist

Er zijn een hoop websites die weten hoe ze moeten frauderen om bovenin de zoekresultaten van Google te komen, zonder dat ze daadwerkelijk de informatie bieden waar je naar opzoek bent. Deze websites gaan bij mij direct op de zwarte lijst. Websites die ik aan deze lijst heb toegevoegd komen vervolgens ook niet meer uit de zoekresultaten tevoorschijn. Erg prettig en het scheelt een hoop tijd. Tevens gooi ik de websites erop die mij geen toegang geven als ik een ‘adblocker’ gebruik. Blokkeren gaat heel gemakkelijk door op de Block this site te klikken in je zoekresultaten.

ublacklist is een ideaal hulpje

Read Aloud

Het kan soms best vermoeiend zijn om hele lappen tekst te moeten doorwerken. Ben je bezig met een cursus of enorm lange mail van een collega kun je hem met Read Aloud ook door de computer voor laten lezen. Het werkt een stuk productiever dan je denkt. Ook zijn er verschillende opties om de stem, snelheid van het lezen en het volume aan te passen.

Loom for Chrome

Voor de IT-afdeling is het natuurlijk een stuk lastiger om ondersteuning te geven. Even naast je komen staan om te assisteren is er niet meer bij. Voor jou is het waarschijnlijk nog een stuk lastiger om uit te leggen wat je wil bereiken. Met Openvid Screen Recorder creëer je een win-win situatie. Maak in een handomdraai een opname van je scherm en deel deze direct via mail, salesforce of Jira. Natuurlijk is het ook een zeer productieve manier om je softwareproject te promoten.  

Remember Form

Wie denkt dat formulieren invullen alleen op papier een enorme klus is heeft met mis. Op de computer kan het net zo’n grote uitdaging zijn, om telkens weer al die informatie zoals je NAW-gegevens, e-mailadres en telefoonnummer in te moeten vullen.  Dat kan een stuk productiever met Remember Form! Met deze extensie hoef je nog maar een keer een formulier in te vullen, want vanaf daarna zal het programma voortaan de formulieren automatisch invullen. Handig!

Grammarly for Chrome

Word heeft natuurlijk een mooie spelling en grammatica controle, maar schrijf je snel een bericht op je browser ontbreekt die functie. Met Grammarly voeg je een geavanceerde spellingscontrole en meer toe aan je browser. Naast grammatica en spelling kijkt het programma ook naar stijlfouten. Ook kan Grammerly probleemloos tussen verschillende talen schakelen. Een onmisbare tool voor wie veel via de browser schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *