TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Screen Saver

Toffe screensavers je moderne computer

Een screensaver? Dat was toch iets voor de jaren ’90? Ik herinner nog goed dat ik lang kon staren naar het aquarium dat geprojecteerd werd op de dikke beeldbuis met daarnaast een beige computerkast en een dikke sticker met de tekst Windows 98 Second Edition OEM. Sinds die tijd doe ik eigenlijk niks meer met de screensaver en het is ook niet meer nodig. Toch zijn er een hoop toffe screensavers te vinden ook voor Windows 10 met een dikke 4K-resolutie. Ik heb de tien leukste voor je opgezocht.

  1. Dream Aquarium 3D

We beginnen natuurlijk met het aquarium. Anno 2018 ziet het er allemaal een stuk realistischer uit met kleurrijke koralen en vissen uit de zee.

https://youtu.be/jPFaVmii5ow

  1. Dutch Windmills 3D

Als Nederland kunnen we een windmolen wel waarderen. In deze screensaver kun je genieten van een drietal windmolens aan het water. Natuurlijk allemaal in 4K!

https://youtu.be/udY-du1C8Pk

  1. Retro Sci-Fi

Een screensaver is natuurlijk wel een beetje retro, deze Retro Sci-Fi screensaver combineert de retro look met sciencefiction.

https://youtu.be/Fn44paKMX4E

  1. Northern Lights

Een van de dingen die hoog op mijn bucketlist staat is het Noorderlicht zien. Helaas is deze screensaver het dichtste bij dat ik op dit moment kan komen.

  1. Futuristic City 3D Screensaver

Eigenlijk hoop ik niet dat de toekomst er zo uit gaat zien. Ik ben natuurlijk dol op tech, maar ik heb liever dat de natuur ook een plek krijgt. Toch is dit best een vette screensaver voor je moderne pc.

https://youtu.be/WTE7ZTaL4Ok

  1. League Displays

Hoewel ik het spel niet zelf actief speel, vind ik deze screensaver wel heel erg tof! Mooie kleuren en toffe animaties die regelmatig een update krijgen. Lekker modern en ook nog eens ondersteuning voor meerdere schermen en ultra wide schermen.

  1. Western Railway 3D Screensaver

Stiekem nog een oude Märklin op zolder staan waar je af en toe mee speelt? Met deze tover je de treinhobby op je beeldscherm. Een paar oude Western treinen, dat wel.

https://youtu.be/CAlSKWOLSxw

  1. Fliqlo Flip Clock

Een screensaver kan natuurlijk ook functioneel zijn. Deze laat de tijd zien.

  1. Earth 3D

Neem een rondleiding over de wereld in deze 3D-geanimeerde screensaver. Het toont je veel informatie over de Aarde terwijl de camera eromheen draait, van de namen van de verschillende landen, steden en zeeën tot de Wereldwonderen, beroemde gebouwen, lokale weersinformatie, zeestromingen en meer.

  1. SPACE WORMHOLE 3D

Als laatste deze eindeloze wormhole, het blijft een fascinerend gezicht.

Natuurlijk zijn screensavers niet het enige dat je op techpapa.nl kan vinden. Neem ook een kijkje bij deze tip bijvoorbeeld waarbij je automatisch programma’s kunt installeren en updates.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *