TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Spider-Man Miles Morales de game voor de feestdagen

Met Spider-Man boekte Sony op de Playstation 4 een groot succes. Maar de fans werden aan het einde van het spel achtergelaten met wat open eindjes. Miles Morales zou in eerste instantie een uitbreiding in de vorm van een DLC voor komen, maar met de komst van de PlayStation 5 is gekozen voor een vervolg in de vorm van een losstaande game.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales_20201101192820

Miles Gonzalez Morales

Miles is naast de held uit de gameserie ook een superheld uit de Marvel comicserie. Hij deed zijn intrede al in 2011 in het blad Ultimate Fallout. Zijn verschijning is geïnspireerd door de toenmalige president van Amerika Barack Obama. In de strip werd hij de tweede Spider-Man, na de dood van Peter Parker. In het spel gaat het er gelukkig iets minder dramatisch aan toe. Miles wordt het maatje van Peter nadat hij na een beet van een spin ook superheldkrachten krijgt.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales_20201101192332

In Spider-Man: Miles Morales gaat het verhaal verder in op het karakter Miles. Peter neemt Miles in het begin van het spel even onder zijn hoede en leert je de kneepjes van het vak. Je krijgt een snelcursus slingeren en leert vechten als een echte superheld. Dit allemaal om even je geheugen op te frissen en je klaar te stomen voor het echte verhaal. Want zodra de rust hersteld is en Miles voldoende kennis heeft genomen van het superheldenvak neemt Peter afscheid om op een welverdiende vakantie te gaan. Het is vervolgens aan jou om in je eentje New York veilig houden.

Omdat spoilers bij dit spel enorm gevoelig liggen zal ik niet te veel ingaan op de story. Maar het vooral bij mijn bevindingen houden.

Het spel voor de feestdagen

Het gebeurt niet snel dat ik emotioneel achter de televisie zit, maar Spider-Man Miles Morales zorgden constant voor kippenvel van mijn tenen tot mijn haren. Omdat je diep ingaat op het persoonlijke verhaal van Miles word je heel erg betrokken bij het personages. Daarbij zit werkelijk alles in deze game zit goed in elkaar. Het verhaal neemt je direct mee met de jonge tiener die nog wat klungelig aan zijn web slingert.

Deze Spider-Man haalt het kerstgevoel echt naar boven.

Nadji Jeter is de perfect (stem)acteur voor Miles. Hij zegt niet alleen die vriendelijke buurman Spider-Man te zijn, het stemgeluid laat mij dat ook daadwerkelijk geloven en brengt de nodige empathie mee. In combinatie een flinke dosis humor en enorme hoeveelheid actie dat op de juiste momenten wordt afgewisseld blijf je op het puntje van je stoel zitten. Daarbij bracht Spider-Man: Miles Morales bij mij een echt vrolijk kerstgevoel naar boven. Misschien was het de sneeuw die in het spel valt, maar waarschijnlijk komt het omdat het ook daadwerkelijk in de kerstmisperiode afspeelt. Het spelen van Spider-Man: Miles Morales voelde in ieder geval alsof ik voor het eerst naar Home Alone aan het kijken was.

Spider-Man met toffe nieuwe krachten

Miles Morales voelt dus snel vertrouwt aan en binnen de kortste keren slinger je als een pro door New York. Vergelijkbaar als het vorige deel kun je verschillende kleuren Spider-Manpakken verzamelen en ook verschillende vaardigheden en bonussen ontgrendelen. Hiervoor kun je verschillende zijmissies doen.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales_20201029170822

Toch zit er voldoende vernieuwing in het spel waardoor het fris aanvoelt. De nieuwe skills-list waaronder de nieuwe Venom-krachten en Stealth zijn erg tof om te gebruiken tijdens je gevechten en zorgen voor een heel nieuwe vechtstijl.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales_20201106210227

Wie vele uren aan het originele spel heeft besteed kan misschien wat herhaling ervaren, maar bij een spel dat zo sterk in elkaar zit is dat eigenlijk niet zo erg. Zeker als je op de PlayStation 5 speelt en je ook nog eens kan genieten van de nieuwe generatie grafische pracht en praal.

Het verhaal is wat kort en kun je in een aantal uurtjes doorspelen. Toch had ik het voor geen goud willen missen, want Spider-Man: Miles Morales is een gouden titel die, als je het origineel gaaf vond, zeker niet wil missen. Ook wie nieuw is bij de game kan Miles Morales zeker waarderen, maar ben je nieuw raad ik de Ultimate Edition aanraden. Hier krijg je het origineel ook bij.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales_20201101195024

Conclusie

De fans van de games worden getrakteerd op een fantastisch avontuur. Het mag dan een tussendoortje zijn, het is wel een heel erg smakelijk tussendoortje. Het verhaal is wat kort en na enkele uren spelen ben je er ook doorheen, maar het is wel de game die je wil spelen deze feestdagen. Wie eerlijk is weet dat het niet gaat om de hoeveelheid, maar om de kwaliteit en dat zit bij Miles Morales heel erg goed. Heb je een PlayStation, dan is dit zonder twijfel de must-have voor de komende feestdagen!

Miles Morales op de PS5 vs. PS4

Ik lees veel reacties over de kwaliteit op de PlayStation 4. Wij hebben het spel gespeeld op de PlayStation 4 en er echt van genoten. Maar op de PlayStation 5 krijg je wel een berg extra’s.

De beelden op de PS4 zijn ook echt niet verkeerd!

Wie een PlayStation 5 in bestelling heeft doet er daarom verstandig aan om het spel te spelen op de nieuwe spelcomputer. Spider-Man: Miles Morales maakt namelijk gebruik van alle nieuwe kracht die deze spelcomputer te bieden heeft. Je hebt twee keuzes om het spel op de PS5 te spelen. De eerste optie draait op 30 frames per seconde en heeft grafische pracht en praal die de GPU te bieden heeft. Van native 4K-resolutie tot de nieuwe ray tracing techniek die reflecties en licht op een heel nieuwe manier weergeeft. De tweede keuze die je hebt is het spel op 60 fps afspelen. Daarbij lever je wel in op de visuele effecten, maar kun je enorm smooth door de straten slingeren.  

Ook maakt de PS5 gebruik van de nieuwe 3D-geluid als je over de speciale 3D-headset beschikt en wordt bij de vernieuwde DualSense-controller vol ingezet op de nieuwe haptische feedback functie (de triggers geven nu feedback).

Het spel op de PS4 speelt gewoon in 1080p en de PS4 Pro iets beter in 1440p. Ik heb totaal geen vertragingen ervaren of mij op een of andere manier gestoord aan de kwaliteit. Ik was eerder onder de indruk. Tevens kun je ook van snelle laadtijden genieten als je een SSD aansluit op de PlayStation 4. Zo hebben wij een Western Digital Black P50 aangesloten die de laadtijden in de meeste gevallen meer dan halveert. Een prima tussenoplossing voor wie nog even geen 499 euro voor een PlayStation 5 heeft. Alle screenshots die je in deze review ziet zijn gemaakt op de PlayStation 4 Pro. So you know. 😉

https://youtu.be/gHzuHo80U2M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *