TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Microsoft werkt mogelijk aan xCloud streaming stick

Volgens de laatste geruchten zou Microsoft niet alleen hard gewerkt hebben aan de Nieuwe Xbox Series X en Xbox Series X, maar kunnen we binnenkort ook xCloud opstarten via een Streaming Stick.

Het is geen nieuws dat Microsoft hun hardware niet wil verkopen om winst te maken, maar het liefste zien dat iedereen overstapt op hun diensten. Dat zagen we natuurlijk als eerste aan de Microsoft Office producten die naar een Office 365-abonnement zijn omgezet in plaats van een eenmalige uitgave. Maar inmiddels is het Game Pass-abonnent, waarbij de gebruiker toegang krijgt tot een enorme bibliotheek aan games, ook aardig ingeburgerd bij gamers. Het meest uitgebreide abonnement biedt abonnees naast de mogelijkheid alle games games te downloaden naar hun Xbox ook toegang tot de xCloud streamingdienst. Deze maakt het mogelijk om Xbox One (en in de toekomst ook Series X) games op je smartphone en tablet te streamen.

xCloud op meerdere apparaten

Streamingdienst xCloud

Die apparaten waarop xCloud te gebruiken is zullen in de toekomst dus mogelijk worden uitgebreid. Eerder gaf Microsoft al aan dat het kijkt naar de mogelijkheid om xCloud ook via de Xbox One aan te bieden. Hiermee zou je theoretisch in 4K-beeldkwaliteit Xbox Series X-games via de Xbox One moeten kunnen spelen en is de aanschaf van een nieuwe console dus eigenlijk niet meer nodig.

Niet alleen een Xbox One om te streamen

Wie dus geen oude Xbox One heeft staan, zou straks dus ook een stick moeten kunnen aanschaffen. Het gerucht komt voort uit een interview met Stratechery, waarbij Phil Spencer (de baas bij Xbox) aangeeft dat een streaming stuck in de tv gestopt zou kunnen worden.

Xbox Baas Phil Spencer

I think you’re going to see lower priced hardware as part of our ecosystem when you think about streaming sticks and other things that somebody might want to just go plug into their TV and go play via xCloud. You could imagine us even having something that we just included in the Game Pass subscription that gave you an ability to stream xCloud games to your television and buying the controller.

Game Pass Platinum

Naast informatie over een mogelijk streaming stick, praat Phil Spencer ook over een nieuw Game Pass abonnement. Dit zou om een Game Pass Platinum abonnement gaan. In dit abonnement zou je naast toegang tot games en de online services ook toegang tot de hardware van Microsoft moeten krijgen. In Amerika is een een dergelijk abonnement beschikbaar.

Heb je zelf al een Xbox Series S of Series X aangeschaft wist je dat er 30 volledig geoptimaliseerde games beschikbaar zijn op de launch dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *