TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Word Typing

Microsoft Office Word-documenten op Linux

De ondersteuning van Windows 7 is bijna ten einde en veel gebruikers stappen over op Linux. Een veelgestelde vraag die ik krijg is of je de documenten die je op Windows met Microsoft Word hebt aangemaakt ook op Linux kunt gebruiken. Het antwoord is natuurlijk ja en in dit artikel leg ik je graag uit hoe.

Gratis Office op Linux

Het eerste alternatief dat je kunt gebruiken is Open Office of Libre Office. Het is moeilijk te zeggen welke van de twee beter is, omdat de applicaties enorm overeenkomen. Tijdens de overname van Open Office door Oracle zijn een deel van de ontwikkelaars opgestapt om een eigen open source office-applicatie te schrijven: LibreOffice. Beide applicaties zijn gratis voor thuisgebruikers (OpenOffice biedt ook betaalde ondersteuning voor commerciƫle gebruik).

Beide applicaties kunnen gewoon overweg met de documenten die je met Word hebt gemaakt en na het aanpassen zal hooguit gevraagd worden of je van de open standaard gebruik wilt maken.

OpenOffice of LibreOffice bieden een goed gratis alternatief voor Microsoft Office.
LibreOffice is een prima alternatief voor Microsoft Office.

Online Word gebruiken

Heb je thuis ook nog een moderne pc met Windows 10 en een abonnement op Office 365, dan is het wellicht gemakkelijker om Microsoft Office gewoon in de browser te gebruiken. Bij een abonnement op Office 365 krijg je 1TB online opslag en dat is voor de meeste gebruikers ruim voldoende om hun documenten te bewaren.

Op Office.com kun je de Word-documenten bewerken.
Op de website Office.com kun je Microsoft Office Word-documenten bewerken

Het voordeel aan opslaan in OneDrive is dat documenten dus ook vanuit de webbrowser bewerkt kunnen worden en altijd beschikbaar zijn op elk apparaat. Ideaal voor wie naast Windows ook Linux gebruikt. Openen van deze documenten kun je direct via de website Office.com doen.

Linux kan gewoon in de browser Office Documenten openen.
Een document opent in een tabblad dat overeenkomt met de Microsoft Office lay-out.

Heb je nog tips en opmerking, plaats gerust een comment onder dit bericht of stuur je reactie naar vraag@techpapa.nl. Meer tips vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *