TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Binnenkort kunnen we opnieuw genieten van de Game Gear

Sega bestaat 60 jaar en komt met de Game Gear Micro

Wie denkt dat Sega van oorsprong een Japans bedrijf is heeft het mis. In 1940 werd Sega namelijk opgericht in Hawaï door de Amerikanen Martin Bromely, Irving Bromberg en James Humpert. Zij begonnen onder de noemer Standard Games een bedrijf dat zich bezig hielt met het maken van speelautomaten voor Amerikaanse militaire basissen.

Pas in 1952 verhuisde het bedrijf naar Tokio en veranderden ze de naam in Service Games. Na een fusie met Rosen Enterprises in 1969 werd de naam gewijzigd in Sega Enterprises en verscheen de succesvolle duikbootsimulatie game Periscope.

De eerste spelcomputer verscheen in 1983, maar was mede dankzij het instorten van de gamesmarkt niet een enorm succes. Later probeerde Sega het opnieuw met de Mark III die in 1987 onder de naam Sega Master System op de markt is gebracht. Dit systeem had een klein succes in Japan en Europa.

Sega Master system 2 (bron wikipedia.org)

In 1988 was het tijd voor een opvolger en verscheen de nog succesvollere Sega Mega Drive (Genesis in Amerika) op de markt. Sega richtte zich op een oudere doelgroep met een stoer image, waar Nintendo zich vooral op gezinnen met kinderen richtte. Met dat idee verscheen in 1991 ook Sega mascotte Sonic.

Sega Mega Drive (bron wikipedia.org)

Na het enorme succes van de Mega Drive ging het helaas bergafwaarts met Sega. De Sega Mega CD en 32x uitbreidingsunits hielden de Mega Drive nog lang in leven, maar de Sega Saturn is door het grote publiek nooit opgepakt vanwege de enorm hoge prijs. Ook diens opvolger de Sega Dreamcast werd door de ontwikkelaars van games gegenereerd omdat het maken van illegale kopieën een fluitje van een cent was en door de opkomst van het internet werden de games dan ook massaal gedeeld. Gezien bedrijven de meeste winst uit software halen heeft Sega na de Dreamcast de stekker uit het ontwikkelen van game consoles gestoken.

De Seag dreamcast (bron wikipedia.org)

Naast spelcomputer heeft Sega in 1990 ook een portable variant van de Sega Master System op de markt gebracht: de Sega Game Gear. Het was vergeleken met de Game Boy en Atari Lynx een revolutionair apparaat, omdat het was uitgerust met een kleurenscherm en voorzien was van een zeer krachtige Z80-processor zodat ook games van je Sega Master System op de handheld gespeeld konden worden. Vele kinderen, waaronder ik, waren fan van Sega en Sonic en hebben mooie herinneringen aan de handheld.

De zwarte Game Gear mini

Helaas kampt de spelcomputer met een lelijk probleem, de condensatoren die gebruikt zijn voor het apparaat zijn van erg slechte kwaliteit waardoor vrijwel elke bestaande Game Gear niet meer functioneert. Op een handje techneuten na die enkele apparaten nieuw leven in hebben geblazen is de Game Gear Volledig van de markt verdwenen.  

Gelukkig is het gemis van de Game Gear binnenkort verleden tijd, want Sega komt met een mini-variant van haar geliefde handheld. Dit natuurlijk omdat het bedrijf zestig jaar geleden is opgericht.

De blauwe sega game gear mini

De Game Gear Micro moet 6 oktober 2020 in Japan verschijnen en zal ¥4980 yen gaan kosten (ongeveer 40 euro). Hij zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren: zwart, blauw, geel en rood.

Ook zal een replica van het vergrootglas, dat ook in 1990 verkrijgbaar was, worden aangeboden. Voor de Sega Game Gear zeker geen overbodige luxe gezien het scherm slecht 1,15 inch (2,91 cm) groot is. Bestel je alle vier de kleuren in een keer krijg je deze accessoires trouwens gratis.

Sega geeft een gratis vergrootglas weg aan wie er vier besteld

Ik zie je al denken; ‘waarom zou ik in hemelsnaam alle vier de Game Gears bestellen?’ Nou Sega heeft ervoor gekozen de verschillende kleuren ook te voorzien van verschillende spellen. Zo komt de zwarte variant met: Sonic, Out Run, Royal Stone en Puyo Puyo Tsu. Wordt de blauwe Game Gear geleverd met: Sonic & Tails, Gunstar Heroes, Sylvan Tale en Baku Baku Animal. Op de rode variant vind je games: Shinobi, Columns en de twee Megami Tensei Gaiden games. De gele Game Gear zal geleverd worden met: Shining Force, Shining Force II, Shining Force: Final Conflict en Nazo Puyo Aruru no Ru.

https://youtu.be/ZJD0VZQzK1s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *