TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Fornite op Apple

Update: Fortnite komt niet naar de Google Play Store!

Nadat Fortnite in april is verschenen op Apple’s iOS, zijn gebruikers van Android telefoons ongeduldig aan het wachten op de release voor Android. Hoewel een release is aangekondigd voor deze zomer, zullen we Fortnite toch niet terugvinden in de Google Play Store. In plaats daarvan moeten we een launcher downloaden via de Fortnite-website en daarmee de game installeren.

Fortnite Android

Dat zit zo. Indien een spel via de Google Play Store wordt aangeboden neemt Google 30 procent van alle transacties. Epic, die ook Sony onder druk probeert te zetten om voor PlayStation crossplay te bieden, is het daar niet mee eens. Zij vinden dat gesloten platformen zoals consoles en iOS het verdienen, maar open platformen zoals Android, PC of Mac zouden gratis moeten zijn.

Het is volgens Epic Games echt niet zo dat zij de 30 procent aan kosten willen ontlopen. Aan GamesIndusty.biz vertellen ze hun beweegreden:

“Bij een spelcomputer worden er enorme investeringen gedaan in de ontwikkeling van de hardware en deze hardware wordt vaak onder de kostprijs verkocht. Daarbij worden er flinke marketingcampagnes opgezet en wordt er veel samengewerkt met uitgevers van games. Dat is bij een open platform niet het geval. 30 Procent is onevenredig aan de kosten van het regelen van betalingen, download bandbreedte en klantenservice. “

Fortnite android

Een game downloaden buiten de Play Store om is niet heel erg moeilijk, maar het jongere publiek zal mogelijk wel bij hun ouders om toestemming moeten vragen om een ongeautoriseerde app te installeren. Als het gebruik van ongeautoriseerde apps eenmaal is uitgeschakeld kun je Fortnite installeren. Hopelijk helpen ze ook de klanten herinneren de blokkade weer aan te zetten, want met het uitzetten van deze functie zet je ook de deur open voor virussen en malware op je smartphone.

Wil je meer over Fornite lezen, laat het dan weten in de comments en vergeet niet je te abonneren op mijn YouTube-kanaal!

Update 10-8-2018

Op dit moment heeft Epic Games Fornite beschikbaar gesteld op een select aantal Samsung-toestellen en is daarmee de lancering van Fortnite op Android begonnen!

Het gaat om de volgende Samsung modellen: de Galaxy S7 (Edge), S8(+), S9(+), Note 8, Note 9, Tab S3 en Tab S4. Gebruikers die een dergelijk toestellen bezitten kunnen het spel nu downloaden via Epic Games! Wie een pre-order van een Note 9 of Tab S4 krijgt ook nog eens een super speciale gelimteerde in-game Galaxy-outfit.

Ook is de open registratie voor de Fortnite Beta geopend. Gelukkige eigenaren van de volgende toestellen kunnen zich registreren:

Asus: ROG Phone, Zenfone 4 Pro, 5Z, V

Google: Pixel / Pixel XL, Pixel 2 / Pixel 2 XL

Essential PH-1

Huawei: Honor 10, Honor Play, Mate 10 / Pro, Mate RS, Nova 3, P20 / Pro, V10

Nokia 8

ZTE: Axon 7 / 7s, Axon M, Nubia / Z17 / Z17s, Nubia Z11

LG: G5, G6, G7 ThinQ, V20, V30 / V30+

OnePlus: 5 / 5T, 6

Razer Phone

Xiaomi: Blackshark, Mi 5 / 5S / 5S Plus, 6 / 6 Plus, Mi 8 / 8 Explorer / 8SE, Mi Mix, Mi Mix 2, Mi Mix 2S, Mi Note 2

 

3 reacties op “Update: Fortnite komt niet naar de Google Play Store!”

  1. […] het eerste in deze pc stoppen als je hem een dagje zou mogen lenen? Of speel je liever een potje Fortnite op je […]

  2. test avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *