TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Facebook plaatst spam namens mij

Krijg je klachten van je Facebookvrienden over spam? Facebook plaatst nooit berichten in jouw naam. In zo’n geval overduidelijk dat het Facebook-account is gehackt. Ook je Facebook-vrienden lopen hierdoor gevaar, kom dus direct in aktie!

Het eerste dat je moet doen is je wachtwoord en geheime vragen aanpassen. Ga naar  https://www.facebook.com/settings, klik op Algemeen en achter Wachtwoord op Bewerken.

Na het aanpassen van het wachtwoord is het verstandig even door de apps heen te lopen. Apps kunnen ook de oorzaak zijn en een beveiligingslek veroorzaken. Klik rechts op het tabblad Apps en Alles weergeven. Klik achter alle apps die je niet gebruikt op het kruisje en daarna op Verwijderen.

 Verwijder ongebruikte en onbekende apps uit je Facebook account.
Verwijder ongebruikte en onbekende apps uit je account.

Laat je vrienden weten dat je de berichten op hun tijdlijn niet van jou zijn en eventueel virussen kunnen bevatten. Alle geplaatste berichten kun je snel terugvinden en verwijderen via het activiteitlogboek. Open je Facebookpagina, klik op het pijltje rechts bovenin en kies Activiteitlogboek. Klik op het potlootje naast het bericht dat je wil verwijderen en kies Verwijderen.

Verwijder de  spam berichten uit Facebook
Verwijder de spam-berichten.

De laatste stap is je account nog beter beveiliging. Ga naar de instellingen en open Beveiliging. Hier vind je verschillende mogelijkheden om je account te beschermen. Zo kun je ervoor kiezen dan aanmeldingen altijd goedgekeurd moeten worden of kun je een codegenerator gebruiken om in te loggen. Onder Beveiliging kun je precies nagaan met welk systeem er is ingelogd op jouw Facebook.

Ik probeer met regelmaat een tip of how-to te plaatsen. Heb je zelf suggesties zet een reactie hieronder. Vragen kun je sturen naar vraag@techpapa.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *