TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

De beste planten voor op het kantoor of je thuiswerkplek

Onlangs moest ik wat leuke foto’s maken voor een Logitech headset die ik aan het testen was. Ik kreeg de ingeving om wat planten uit de woonkamer in mijn kantoor te plaatsen voor de sfeer. Een leuk idee want ik heb ze daarna nog even laten staan. Een weekje later kreeg ik ineens een tik op mijn achterhoofd: “wat heb je met mijn planten gedaan!” Tot ook mijn eigen verbazing hingen de plantjes er troosteloos bij. Ondanks mijn effort om af en toe mijn glaasje water te delen waren ze de dood nabij.

Na wat onderzoek was het duidelijk dat dit geen kantoorplanten waren die tegen de koude temperaturen en het beperkte licht in mijn kantoor konden. Omdat ik ontdekte dat ik toch wel veel plezier haal uit de plantjes, ben ik op onderzoek gegaan en heb ik de volgende planten gevonden die wel geschikt zijn voor op het vaak donkere werkplek!

Spathiphyllum (Lepelplant)

Ben je net als ik spontaan met het geven van water, dan is de Spathiphyllum perfect voor jouw kantoor. De plant kan namelijk goed tegen een vochtige grond. Ook doet de plant het goed op een standplaats met minder licht. Prima kantoormateriaal dus.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/lepelplant-spathiphyllum-sweet-lauretta-d-24-h-105-cm.html

Sansevieria trifasciata (Vrouwentongen)

Ondanks de naam zal deze plant helaas niet de oren van je kop praten, maar het is wel een perfecte partner voor op de werkvloer. Lekker gemakkelijk in het onderhoud en gedijd zowel in het licht goed als in de duisternis. Wees alleen wel voorzichtig met het geven van water, de plant is gevoelig voor wortelrot.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/vrouwentong-sansevieria-trifasciata-laurentii-d-17-h-65-cm.html

Kwartjesplant (Aspidistra elatior)

Hou je net als ik van een wat koudere thuiswerkplek, dan is de Aspidistra elatior de plant die je zoekt. De leerachtige bladeren zijn heel sterk en kunnen goed tegen veel warmte of juist heel weinig kou. De plant staat ook bekend als de koning van de schaduw en kan dus prima dienen om een donker hoekje mee op te vrolijken.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/kwartjesplant-aspidistra-elatior-d-17-cm.html

Calathea

Haal de jungle naar je werkplek met de Calathea. Deze prachtige plant heeft een bijzonder patroon op de bladeren en is naast een perfecte afwisseling van groen ook de perfecte kantoorplant. In het wild groeit de plant namelijk op de bodem in de jungle, waardoor hij geleerd heeft om met weinig licht te gedijen. Nog sterker; hoe minder licht, hoe mooier de kleuren worden.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/calathea-calathea-orbifolia-d-19-h-65-cm.html

Drakenbloedboom (Dracaena draco)

Alleen de naam maakt deze plant al stoer. Deze naam heeft hij te danken aan het griekse ‘drakaina’ dat (vrouwelijke) draak betekent. Deze draak is gemakkelijk in onderhoud en kan er oud worden. Ook vindt de plant het fijn om zo nu en dan verplaatst te worden. Soms in het licht, soms in het donker. Wie echt goed is kan beloond worden met heerlijk geurende bloemen, maar dat komt zelden voor.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/drakenbloedboom-dracaena-marginata-h-90-d-21-cm.html

Dieffenbachia

De Dieffenbachia houdt van gefilterd licht en is dus prima geschikt om achter een gordijn te plaatsen. De plant heeft een perfecte luchtzuiverende werking en is dus zeer geschikt voor het kantoor. Hoewel de plant goed zuivert is het sap in deze plant zeer giftig, zet hem dus nooit in de buurt van kinderen en zorg dat je handschoenen draagt bij het verpotten.

Afbeelding: https://www.intratuin.nl/dieffenbachia-dieffenbachia-seguine-tropic-snow-d-24-cm.html

Philodendron

Vind je het niet erg om af en toe een beetje te tuinieren in je eigen kantoor, dan is de Philodendron een prima afwisseling. De plant kan namelijk doorgroeien tot er alleen lange stengels ontstaat. Af en toe een beetje schikken is dus nodig. De hangplant doet het prima met indirect licht ergens aan het plafond of tegen de muur.

Heerlijk groen

Een plant voegt veel toe aan het kantoor. Niet alleen geeft het veel meer sfeer, veel planten zuiveren de lucht in de werkruimte en dat zie je in je werk weer terug. Heb jij planten op jouw kantoor? Weet je nog meer planten die het goed doen? Laat het gerust weten in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *