TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Automatisch al je programma’s installeren

Eindelijk ik heb een nieuwe pc gekocht! Een beest van een machine en nog lekker maagdelijk schoon van software. Dat is wel een dingetje! Ik  gebruik veel programma’s, omdat ik mijn pc voor zowel werk als om te gamen gebruik. Normaal gesproken is het een hele klus om al die nodige tools als Spotify, Java, Steam of een PDF-lezer te installeren, maar ik heb daar een truc voor! Met Ninite kan het namelijk volledig automatisch.

Op de website van Ninite staat de perfecte lijst met de veel bekende en handige applicaties. Niet alleen Spotify of Steam, maar ook gratis fotobewerkingsprogramma’s, Antivirussoftware en online cloud software. Alles staat netjes in verschillende categorieën gesorteerd.

Selecteren en lekker achteroverleunen!

Selecteren en achteroverleunen

Via de vinkjes achter de programma’s kun je ze selecteren. Hou even je cursor op een programma stil om te zien wat het is en kan. Na de selectie klik je onderaan de pagina op de knop Get Installer en een speciaal voor jou samengesteld installatie-tooltje wordt gedownload. Zodra je het start beginnen de programma’s één-voor-één met downloaden en installeren, er komt geen muisklik meer aan te pas. Wees ook niet bang je programma’s Engelstalig worden geïnstalleerd, indien beschikbaar zullen de programma’s in je eigen taal worden gebruiken.

Is alles gelukt, bewaar jouw Ninite bestand dan goed, deze kan later ook gebruikt worden om te controleren of er updates beschikbaar zijn. Ook alle updates loopt Ninite door, zonder dat je de vervelende wizards hoeft te doorlopen.

ninite
Binnen enkele minuten wordt alle geselecteerde software op de computer geïnstalleerd.

 

Pro

Naast een gratis onlineservice, biedt Ninite ook een pro-versie aan. De Pro-versie is vooral voor bedrijven interessant, omdat de netwerkbeheerder hiermee alle computers binnen het netwerk kan voorzien van de gewenste software en updates. Ook hoeft in de Pro-versie geen lijst online samengesteld te worden, maar wordt deze optie aangeboden binnen het programma zelf.

Conclusie

Ninite is voor mij echt een onmisbaar programma, het neemt een enorme grote hoeveelheid werk uit handen. Geen vervelende installatiewizards en in een keer alle benodigde software geïnstalleerd. Ook is het een gemakkelijke manier om zo nu en dan te controleren of alle software nog up-to-date is. Een dikke aanrader dus.

Zoek je meer handige programma’s? Neem dan ook een kijkje bij Nirlauncher. Dit is een verzameling van handige hack-tools om pc-problemen op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *