TechPapa

Games, Tech, Gadgets, Tips en meer

Apps naar je SD-kaart verplaatsen

Vanaf Android Marshmellow (6.0) is het mogelijk om de geheugenkaart als interne opslag te laten dienen. Zodoende kan je er ook apps installeren en dat scheelt weer ruimte op je interne opslag.

Om de SD-kaart om te zetten moet je hem wel eerst formateren, met als gevolg dat alle gegevens op de geheugenkaart verloren gaan. Maak dus eerst even een back-up van belangrijke bestanden die nu op je kaart staan.

Helaas gaat deze truc ook niet voor alle smartphone-fabrikanten op, maar in de meeste gevallen kun je het als volgt instellen. Ga naar Instellingen en open Opslag. Kies de geheugenkaart en tik op de drie puntjes rechtsboven in de hoek. Open Instellingen voor opslag en vervolgens Formatteren als intern. Lees waarschuwing even door en klik indien akkoord op Wissen en formatteren. Kies na het formatteren voor Nu verplaatsen om gegevens over te dragen. Druk op Gereed als het verplaatsen klaar is.

Om een app naar de geheugenkaart te verplaatsen ga je naar Instellingen / Opslag / Interne gedeelde opslag / Apps en tik je op de app die je wil verplaatsen. Tik onder Gebruikte opslag op de knop Wijzigen, selecteer SD-kaart en kies Verplaatsen.

Je kan gemakkelijk apps naar de geheugenkaart te verplaatsen.

Ik probeer met regelmaat een tip of how-to te plaatsen. Heb je zelf suggesties zet een reactie hieronder. Vragen kun je sturen naar vraag@techpapa.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *