Ik heb nog nooit zoveel lol voor een tientje gehad: Destiny 2

destiny-2

“Neeeeeee, weer dood!”

-“Hahaha, sukkel!”

“Respawn me dan, eikel!”

-“Nu ff niet, lul!”

“Dan niet, ik doe het zelf wel!”

Ik denk dat ik nog nooit zoveel lol voor een tientje heb gehad! Vorige week stond ik nog aan de balie bij Game Mania om mijn gesealde exemplaar van Destiny 2 terug te brengen. “Slecht spel,” had een maatje gezegd en nu we onderweg naar CeX waren om wat oude films in te leveren, dacht ik deze ook meteen terug te brengen.

Als vaste klant kreeg ik een vriendelijke lach. “Weet je zeker dat je dit wil inleveren, het is een goed spel hoor.” Het bracht me toch weer aan het twijfelen, dus ik besloot eerst even bij CeX geld voor mijn films te cashen en daarna terug te gaan naar Game Mania. Zo gezegd zo gedaan. Bij CeX (een soort pantjeszaak voor elektronica), kreeg ik mooi 130 euro voor mijn oude schijfjes en ik was in mijn nopjes toen ik terug naar de gamezaak ging.

“Als je nou twee uurtjes speelt, dan heb je het geld er toch al uit?” Goed argument, zo goed dat zelfs mijn maatje Dessai een exemplaar meenam en we uiteindelijk verwikkeld raakte in het online universum van Destiny!

Hoewel ik nog geen ene bal begrijp van het verhaal, zitten we er nu wel een beetje in. Er is dus een of andere slechte alien van plan om onze zon op te slurpen en daarmee het hele zonnestelsel te vernietigen. Wij zijn een soort beschermers (guardian) en moeten deze, zwaar lelijke, alien verslaan. Allemaal leuk en aardig, maar daar moet je dus wel eerst even level 20 voor worden! En dat word je niet zomaar.

Eenmaal online met ‘Des’, komen we meer vrienden tegen. “Ik speel dit spel al vier maanden! Het is maar dat je het weet makker.” Oké, prima, maar wat moeten wij als nOObs nu? “Grinden en Scalpen broer!”

En dat doen we nu! In Destiny hoef je dus niet de verhaallijn te volgens. Je kunt ook deelnemen aan groepsevenementen die op alle planeten te vinden zijn. Tijdens deze evenementen slacht je samen honderden slechteriken neer, vaak gecombineerd met een gigantisch monster. Daarmee verdien je XP! Heb je genoeg XP verdiend, dan ga je een level omhoog.

Inmiddels zit ik op level 16. Dessai, de eikel, is alleen even verder gegaan en heeft nu level 20 bereikt. Nu ik nog, zodat we samen het verhaal kunnen spelen!

Maar ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel plezier voor een tientje heb gehad en ik erg blij ben dat ik mij heb laten overtuigen van de kwaliteiten van dit spel. Slapeloze nachten heb ik ervan! Nog maar een missie dan, nog ééntje en daarna echt naar bed!

“Het is al 12 uur Des”,”dan kunnen we nog wel één missie doen”. Vervolgens vind ik pas om twee uur ’s nachts mijn warme bedje… het leven van een gamer.

0 Reacties
Delen

Robbert Brus

Fulltime papa van twee super kids en parttime schrijver. Hou van gamen, sporten en dagdromen en natuurlijk bloggen en vloggen! Nu nog een mooi ritme vinden om het allemaal te kunnen doen.

Reageer

Het e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.